Rix FM:s fjällvecka i Sälen


Rix FM:s fjällvecka i Sälen avslutades på lördagen med en stor livekonsert på Snötorget i Lindvallen.
E-Type, Linda Bengtzing, Velvet och E.M.D. gav skidpubliken en coverfri afterski.
Redan en halvtimme innan start står en mängd otåligt trampande fötter framför scenen på Snötorget. Trots kylan ligger ett högtryck i luften som senare bryter ut i jubel när Rix Morron Zoo:s programledare Titti Schultz och Roger Nordin kommer ut på scenen.
Ett par snabbt avverkade välkomstord i sann radioanda följs upp med första artisten, Linda Bengtzing. Som det energiknippe hon är ger hon oss glatt hitsen ”Jag ljuger så bra” och ”Värsta schlagern”.

Klassiskt boyband
Hon har bra publikkontakt och charmar igång alla frusna händer att klappa takt.
Efter henne är det idoltrion E.M.D:s tur, de har det ganska lätt eftersom deras målgrupp är nöjda endast genom deras blotta närvaro. De låter som ett klassiskt boyband, de låter kommersiell radio, och de är omåttligt populära.
Den humoristiska synen av 80-talets turkosfärgade skidoveraller och 90-talets snowboardkids tillsammans tittandes på 2000-talets schlager får mig att le.

Sprakande E-type
Aldrig har en Rix FM-publik känts så tidlös.
Vidare byts artisterna av i ett raskt tempo med programvärdarnas dialoger som mellansnack.
E-type levererar en bokstavligt talat sprakande tillställning. Med hjälp av pyroteknik bjuder han på dunkande eurodance i fjällmössa och därefter ger Velvet oss disco i höga stövlar. Mina fötter har för länge sedan frusit och jag börjar snart önska att det ska ta slut. Men liksom alltid på afterski har publiken inga spärrar utan dansar som om de aldrig gjort annat. De annars sönderspelade coverbanden är som bortblåsta och för att vara afterski vill jag ändå tycka att detta är ett bra evenemang.

Linnéa Ståhlberg/ Dala-Demokraten
Home Tour, schedule Discography Biography Merchandise Video archive Contact information Links Photos
Lulubelle Records Sync Management